dilluns, 27 de desembre del 2010

TALLER DE CUINA NATURAL
FEM CODONYAT
Iniciem aquesta nova secció de cuina, aprenent a fer codonyat, un postre deliciós i molt saludable.
El nostre amic i col·laborador, en Pedro, ens ha ensenyat a preparar aquest dolç aliment.
Aquí teniu la recepta, tal i com ens la va ensenyar en Pedro:

Utilitzarem codonys madurs, els coneixerem pel seu color groc i olor aromàtica, mirant que tinguin el mínim de nafres i cops a la pell. Els tallarem a trossos traient abans el cor amb cura, que no quedi cap llavor, aquests com que tenen molta pectina els podem utilitzar per fer gelea. Podem deixar la pell (la consistència final no queda tan refinada) o pelar-los.
Es treu el cor dels codonys.

Un cop trossejats hi afegirem el sucre de canya (moreno) en una proporció de 75 gr. de sucre per cada 100 gr. de codony net. Ho deixem reposar un dia sencer i veurem com el codony deixa anar força líquid gràcies al sucre.  

Ho introduirem tot en una olla i ho posarem al foc durant aproximadament una hora. Ho anirem remenant, i a poc a poc notarem que es va estovant i es va evaporant l’aigua. Passada aquesta estona ho retirarem del foc i ho triturarem tan fi com vulguem i ho tornarem a posar al foc. Ara sí que hem de remenar sense parar perquè no s’enganxi i s’acabi d’evaporar el líquid i també per no esquitxar-nos, perquè aquesta barreja tan ensucrada crema molt! En aquest moment hi podem afegir un polsim de canyella (aproximadament un pessic per Kg) vigilant de no posar-n’hi massa ja que el gust de seguida sobresurt.
Codonyat acabat i envasat, llest per a consumir.

Si no estem segurs d’haver acabat, traiem l’olla del foc i amb cura farem un petit tastet. En acabar posarem el codonyat en un recipient, ho deixarem refredar i veurem com en poca estona queda amb la consistència adequada. Ho posarem a la nevera i ja tindrem a punt un exquisit codonyat, perfecte per prendre a qualsevol hora sol o acompanyat del formatge que vulguem.
Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada