dissabte, 2 d’abril del 2011

CICLE DE SORTIDES "CONEGUEM LA NOSTRA FLORA"
SORTIDA D'HIVERN 
[Article i fotos: Josep Muñiz]
Dins el cicle de sortides estacionals organitzades per la nostra entitat, l'objectiu de les quals és aprendre a reconèixer la flora del nostre entorn, el passat 19 de Març es va portar a terme la sortida corresponent a la temporada d'hivern, la qual no es va poder organitzar abans, degut al temporal de pluja de dies passats.
Un dels moments de la sortida.
Celidònia menor
De la mà de l'experta en botànica, Maria Àngels Bonet, unes 25 persones ens vam aplegar per tal d'observar les plantes de la zona dels voltants del riu Tenes, a Sta. Eulàlia de Ronçana.
Vam poder veure les plantes silvestres que estan en floració al final de l'hivern, i vam aprendre a identificar-ne unes quantes. Ens van explicar característiques, usos tradicionals i medicinals, de moltes d'aquestes plantes que tenim molt a prop. També vam poder observar els impressionants lledoners i plataners que hi ha a la masía de Can Feu.  A la foto de dalt, una de les plantes que vam trobar prop del riu, la gatassa o celidònia menor en plena floració,  una planta que creix en llocs humits i que és molt poc abundant. Altres plantes en flor que vam poder observar: gerani silvestre, lletsons, veròniques, violetes, margaridoies, camamilla, pixallits, all bord, borratges, celidònia major, etc.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada