dimecres, 27 de juliol del 2011

XERRADA I SORTIDA SOBRE LES ORQUÍDIES
[Fotos e informació facilitades per Abul Fazil]

Al Centre Cívic “La fàbrica” de Santa Eulàlia de Ronçana, i amb una bona acollida, el passat 27 de Maig va tenir lloc la xerrada sobre les orquídies, a càrrec de Meritxell Maymó, biòloga experta en aquestes plantes.  La sortida de camp es va portar a terme el dia següent i amb un bon èxit de participació. 
Un dels moments de la xerrada.
Guiada pels biòlegs Meritxell Maymó i Miquel Ranea, i el naturalista Antoni Arrizabalaga, director del museu de les ciències de Granollers, la sortida al Pla de la Calma, dins el parc natural del Montseny, ens va permetre observar diverses espècies d’aquestes singulars plantes.
Les orquídies són les plantes més evolucionades i a Catalunya s’hi poden trobar unes 80 espècies, de les quals unes 50 es poden veure al Montseny.




Les orquídies són plantes monocotiledònies, les llavors de les quals només germinen en companyia d'un fong simbiòtic. 
Inici de la sortida al Pla de la Calma.
L'abellera catalana (Ophrys catalaunica), és una de les espècies més emblemàtiques que vam poder observar en el seu màxim esplendor. També vam poder veure altres espècies, tals com les que podeu veure a les fotografies.
D'esquerra a dreta i de dalt a baix:  Abellera groga (ophrys lutea), Abellera catalana (ophrys catalaunica), ophrys picta, orchis ustulata, orchis olbiensis i les dues últimes, exemplars de platanthera chlorantha.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada