dimecres, 23 de maig del 2012

SORTIDA DE PRIMAVERA 2012

El passat 5 de Maig va tenir lloc la sortida de primavera, dins del programa "coneguem la nostra flora", que GOT va iniciar el passat 2011. Aquest cop la sortida va partir de la zona de Puiggraciós, i des d'allà vàrem fer una ruta circular per la bonica zona dels Sots Feréstecs i Sant Pau de Montmany, el que ens va permetre contemplar zones de vegetació de muntanya humida i també espais més assolellats on es poden trobar plantes molt diferents a les de zones d'humitat.

Entre d'altres vam poder observar les següents plantes en plena floració:
abellera, aquilegia vulgaris, arç blanc, argelaga borda, bruc mascle, card marià, coronil·la, estepa blanca, farigola, globulària, herba fetgera, jonsa, lli silvestre, marxívol, mallenguera (amelanchier ovalis), mill de sol, polygala calcària, romaní, tortellatge i vinca, entre d'altres.
A la foto de sota, podeu veure una flor de corniol (aquilegia vulgaris), una planta perenne que podem trobar en indrets humits i frescals. A la foto de la dreta, uns exemplars de card marià, una planta punxosa, que pot arrfibar a fer dos metres d'alçada, es comestible i te propietats hepatoprotectores, i ajuda també a prevenir els càlculs biliars.

Va ser una sortida molt interessant, en la que vam aprendre més sobre les característiques i propietats de la nostra bella i desconeguda flora, un patrimoni valuosíssim, al que sovint no es presta atenció.

texte i fotos: Josep Muñiz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada