dimecres, 26 de març del 2014

RESUM DE LA SORTIDA DE PLANTES DE MARGES
Un dels moments de la sortida (foto: Abul Fazil)
El passat diumenge 23 de març, va tenir lloc la sortida guiada per a conèixer plantes de marges. Les plantes de marges de camins, camps, torrents, etc. son una mostra de la flora silvestre i autòctona de les nostres contrades, encara que també hi podem trobar espècies al·lòctones, és a dir, introduïdes artificial o accidentalment, les quals s’han adaptat al nostre entorn. Algunes d’aquestes plantes no suposen cap amenaça, mentre que algunes s’han convertit en invasores molt problemàtiques.

Així doncs, i de la mà de la doctora en farmàcia i experta en botànica, la Maria Àngels Bonet, vam sortir del Centre Cívic de La Fàbrica, a Santa Eulàlia de Ronçana, sobre les 9:30 del matí, i vàrem fer un recorregut per la zona propera al riu Tenes, en la que vam poder veure nombroses espècies, tant autòctones com al·lòctones, que conformen la rica vegetació d’aquests espais.
Fumària (foto: Josep M.)


Entre les plantes de marge vistes, podem destacar les següents: Malva, Gerani de camp, Verònica pèrsica, Api silvestre, Celidònia, Bossa de pastor, Dent de lleó, Sarriassa, Cua de cavall, Herba remuguera, Galzeran, Arítjol, Carbassina, Falzia o Cabells de Venus, Llengua de ca, Calèndula, Card marià, Màstec o Xicòria dolça, Herba estrella, All de camp, Fumària, Malcoratge, Ortiga, Créixens, Artemísia, Tripó o Herba blenera, Consolda menor (symphytum tuberosum), i la Vareta de St. Josep (Asphodelus fistolosus) entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada