divendres, 11 d’abril del 2014

LA FIRA LLIGA'T A LA TERRA


Cartell publicitari d'enguany
El passat dissabte dia 12 d’abril de 2014, el centre cívic “La Fàbrica” de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès oriental), va acollir la cinquena edició de la fira “Lliga’t a la terra”, dedicada principalment al planter i llavors de varietats d’horta recuperades.
Un dels objectius d’aquesta fira de caràcter anual, és promocionar productes naturals, i de gran qualitat, a més de ser un aparador dels productors locals i fomentar la importància del consum de proximitat i saludable. 

La fira va començar a les 9 del matí i es va tancar cap a les 8 del vespre. Si van fer xerrades, tallers i degustacions.
També es va fer la presentació del projecte Banc de llavors, que porta a terme el Consell Comarcal del Vallès Oriental conjuntament amb els ajuntaments de Granollers i Santa Eulàlia de Ronçana i es van explicar els primers resultats de l’Estudi de les varietats locals de mongeta del Vallès Oriental.





Una parada de planter i productes artesans.
A les diverses parades de la fira, s'hi venien diverssos productes, com el planter, (per exemple el de varietats antigues de tomàquets), plantes aromàtiques, medicinals i ornamentals, així com arbustos i llavors de tot tipus. També s'hi podien trobar diferents productes alimentaris com fruites, verdures, llegums i altres d'elaborats com melmelades, conserves, sucs i pa, tots ells artesanals. També es van organitzar visites a l’Hort de l’Espelt on el col·lectiu Llavors Orientals va impartir el taller de “Com fer ús de biofertilitzants”.
Va ser una interessant fira, i que val la pena apuntar a la nostra agenda personal de l'any vinent.
Cartell de les diferents varietats antigues de tomàquets del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada