dijous, 6 de novembre del 2014

RESUM DE L'ACTIVITAT D'OBSERVACIÓ D'ARBRES 
Fotos: Abul Fazil / Josep Muñiz
El passat diumenge, 2 de novembre, vàrem portar a terme la darrera sortida de botànica d’enguany. En aquesta ocasió vam tractar el tema dels arbres, i acompanyats del guia Albert Petit, botànic i especialista en arbres, recorrerem els volts del riu Tenes.
Inici del recorregut
A les 9 del matí sortíem del camp de futbol de Lliçà d’Amunt, per seguidament baixar fins a la llera del riu Tenes per travessar-lo i agafar una pista que segueix fins a la nova bassa de Can Dunyó, on ens vam aturar per observar la vegetació i també les aus que allí es trobaven.
Diferents espècies de bosc de ribera son les que ens va descobrir l’Albert: pollancres, oms, moreres, salze blanc, saüc, saüc pudent, verns (dels quals només havien dos exemplars) i també d’altres com figueres, roures, xipresos, falses acàcies i fins i tot un tamariu, arbre poc habitual a la zona del Tenes. També ens va cridar l'atenció la vidalba, una planta enfiladissa típicament mediterrània que trepa pels troncs dels arbres, i també el galzeran, amb els seus fruits d'un vermell brillant.
Galzeran
Finalment vam tornar al punt d’inici de la sortida, seguint per sobre del fals turó que separa el riu del polígon industrial, a l’hora que el protegeix d’inundacions.

A aquesta sortida hi van participar gairebé una trentena de persones. A la cloenda es va servir un petit refrigeri.
Bassa de Can Dunyó

Pista que porta a la bassa de Can Dunyó
Vidalba trepant pel tronc i les fulles d'un arbre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada