dissabte, 3 de desembre del 2011

TARDOR AL MONTSENY
Texte i fotos: J. Muñiz
La tardor és una època de l'any, en la que es pot disfrutar dels diferents paisatges que ens ofereix el massís del Montseny, amb les diferents tonalitats ocres de les fulles dels arbres, que donen un encant especial als magnífics boscos d'aquest indret. En les fagedes, podem veure l'alfombra de fulles caigudes, que dona una coloració i un encant especial a aquest tipus de bosc. Aquests dies, després de les intenses plujes caigudes darrerament, hom pot disfrutar  d'uns rierols, torrents i fonts, rebossants d'aigua, tal com podeu veure a la foto inferior, que correspòn a la font dels mosquits, on surt un bon "canyo" d'aigua fresca. 
El Parc Natural del Montseny compta amb 1300 espècies de flora citades, incloent-hi arbres, arbusts, herbes i flors. Al massís hi trobem representats gairebé tots els tipus de bosc de Catalunya: boscos de ribera (verns, pollancres, salzes, freixes, àlbers…), boscos caducifolis (faigs, avellaners, roures, castanyers, oms, nogueres, lledoners…), pinedes (pi roig, pi pinyer, pi blanc, pinassa…), alzinars i avetoses (avets, ginebró, teix…). En total podem trobar-hi 43 espècies d’arbres diferents. 
Esperem que la mentalitat de la societat vagi canviant, i es prengui més consciència de la necessitat de conservar aquest fabulós patrimoni que tenim.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada