dissabte, 14 de juliol del 2012

RESUM DEL CURSET D'IDENTIFICACIÓ D'ARBRES

El passat mes de maig, i amb una bona participació, va tenir lloc, el curset d’identificació d’arbres. De la mà del botànic i expert en arbres Evarist March, els alumnes van tenir l’oportunitat d’endinsar-se en el món d’aquests vegetals, tan comuns i a l’hora tan desconeguts. El curs va constar d’una classe teòrica i dues sortides de camp per tal d’aprendre a reconèixer diversos exemplars. Les sortides es van portar a terme a la zona propera al riu Tenes i a la bassa del Pardalero, un bonic indret molt poc conegut. 
 

Els cursetistes van poder veure i aprendre les principals característiques dels arbres típics de bosc de ribera, com són els àlbers, pollancres, oms, lledoners, gatells i salzes, i també arbres d’altres àmbits com alzines, roures, figueres, falses acàcies, moreres, nogueres i pins, entre d’altres. A la fotografia de l'esquerra, podeu veure un dels moments del curs, a la vora de la bassa del Pardalero. A la foto de la dreta, exemplar de Lledoner mostrant els fruits.
Les explicacions detallades es van completar, amb l’entrega d’un dossier a tots els participants. A la cloenda del curset es va oferir un petit refrigeri. 
Fotos i texte: J. Muñiz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada